مصرف روغن جامد و نیمه جامد سلامت قلب را به خطر می اندازند
اعصاب سنج: مصرف روغن های جامد و نیمه جامد، موجب رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ ها، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می شود. بدین سبب برای صیانت از قلب خود این روغن ها را مصرف نکنید.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد، موجب رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ ها، آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می شود. بر مبنای نتایج آخرین یافته های علمی در جهان، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد همین طور به دلیل دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان را زیاد می کند.
متخصصان مصرف خانگی روغن های جامد را سفارش نمی کنند روغن جامد به دلیل بافت مورد نیاز شیرینی ها، عمدتا در قنادی ها به کار می آید. اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن جامد مبتلاشدن به بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها را به دنبال دارد. بااینکه این روغن ها در حال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل گشته اند که مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند، اما باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون LDL، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتاً سکته قلبی را به دنبال دارند. بخصوص افرادی که گرفتار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، سفارش می شود برای جلوگیری از بیماری های قلبی - عروقی از روغن های مایع با منشاء گیاهی استفاده گردد. چربی های مایع، روند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق) را کند می کند. روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل توجهی اسید های چرب غیر اشباع را که برای حفظ سلامت قلب ضروری می باشد، دارند و میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از ۲ درصد و در برخی از روغن های مایع حدودا صفر است که زیرو ترانس نامیده می شوند. مصرف روغن های مایع برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.
منبع: asabsanj.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب